« پنج کلید برای اطمینان یافتن از ایمنی مواد غذایی »

باسمه تعالی

« پنج کلید برای اطمینان یافتن از ایمنی مواد غذایی »

غذای خوب، غذایی است که ترکیب آن موافق با نیازهای تغذیه‌ای بدن باشد و در عین حال سالم و بدون آلودگی به مصرف انسان رسیده باشد.

تغذیه نادرست همیشه از کمبود مواد مغذی حاصل نمی‌شود، بلکه در بسیاری از موارد غذای خوب و کافی با دست انسان به غذای آلوده یا بی‌ارزش و بالاخره زیان‌بخش تبدیل می‌شود.

پنج کلید برای ایمنی مواد غذایی ایمن عبارتند از

۱- تمیزی و پاکیزگی را حفظ کنید:

– قبل از دست زدن به مواد غذایی و در طول آماده‌سازی مواد غذایی دستان خود را بشویید.

– پس از رفتن به توالت دست‌های خود را بشویید.

-تمام سطوح و تجهیزات مورد استفاده برای آماده‌سازی مواد غذایی را بشویید وطبق اصول بهداشتی رفتار کنید.

– از فضای آشپزخانه و مواد غذایی در برابر حشرات، آفات و سایر حیوانات حفاظت کنید.

۲- مواد غذایی خام و پخته را جدا نگهداری کنید:

– گوشت، مرغ و غذاهای دریایی خام را از دیگر مواد غذایی جدا کنید.

– برای آماده کردن مواد غذایی خام از تجهیزات و وسایل (مانند چاقو و تخته خردکن) جداگانه استفاده کنید.

– برای جلوگیری از تماس مواد غذایی خام و آماده شده، مواد غذایی را در ظروف درب‌دار نگهداری کنید.

۳-مواد غذایی را کاملا بپزید:

– مواد غذایی را کاملا بپزید، به خصوص گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و مواد غذایی دریایی

– غذاهایی مانند سوپ و خورش را به نقطه جوش برسانید تا مطمئن شوید که آنها به ۷۰ درجه سانتی‌گراد رسیده‌اند. در حالت ایده‌آل، از یک دماسنج استفاده کنید.

– برای مصرف مواد غذایی که قبلا پخته شده‌اند، آنها را به طور کامل داغ کنید.

– زمانی که مواد غذایی را کباب، سرخ یا بریان می‌کنید، از طبخ بیش از حد آنها اجتناب کنید زیرا ممکن است باعث تولید مواد شیمیایی سمی شود.

۴-مواد غذایی را در دمای مناسب نگه دارید:

– مواد غذایی پخته شده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق رها نکنید.

– تمام مواد غذایی پخته شده و فاسدشدنی را به سرعت در جای خنک قرار دهید (ترجیحا زیر پنج درجه سانتی‌گراد).

– مواد غذایی پخته شده را پیش از مصرف در دمای خیلی داغ (بیش از ۶۰ درجه سانتی‌گراد) نگه دارید.

-مواد غذایی را برای مدت طولانی حتی در یخچال و فریزر ذخیره نکنید.

– برای اینکه مواد غذایی را از حالت انجماد خارج کنید، آنها را در دمای اتاق قرار ندهید.

۵-از آب و مواد اولیه سالم استفاده کنید:

– از آب سالم و تصفیه شده استفاده کنید.

– مواد غذایی تازه و سالم را انتخاب کنید.

– میوه‌ها و سبزی‌ها را بشویید، به خصوص اگر خام خورده می‌شوند.

– از مواد غذایی که تاریخ انقضای آنها گذشته است، استفاده نکنید.

سلامت و تندرست باشید.

اللهم عجل  لولیک الفرج – صلوات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *