« پیام های تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا »

باسمه تعالی

« پیام های تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا »


۱- در حال حاضر تنها راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ، رعایت فاصله گذاری اجتماعی ، استفاده از ماسک و شستشوی مرتب دست ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه و پیروی از اصول تغذیه صحیح است.

۲- اطلاعات درست تغذیه ای را از سایت nut.behdasht.gov.ir بدست آورید.

۳- با تغذیه صحیح و تقویت سیستم ایمنی بدن می توان از ابتلا به کرونا پیشگیری کرد.

۴- تغذیه صحیح به معنی مصرف مواد غذایی گران قیمت نیست. با استفاده از جایگزین های مواد غذایی می توان تغذیه ای صحیح و متناسب با اقتصاد خانواده داشت.

۵- برای تقویت سیستم ایمنی بدن به اندازه کافی از منابع پروتئینی و ریزمغذی ها استفاده کنید.

۶- بهترین منبع پروتئینی ارزان تر ، حبوبات است که همراه با غلات ارزش غذایی معادل گوشت خواهدداشت.

۷- برای پیشگیری از کرونا، مکمل های مولتی ویتامین را خودسرانه مصرف نکنید.

۸- به جای مصرف مکمل های مولتی ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی، از سبزی ها و میوه های فصل استفاده کنید.

۹-با مصرف روزانه حداقل ۵ واحد سبزی و میوه ( ۲ عدد میوه و سه وعده سبزی ) ویتامین  c   بدن تامین می شود.

۱۰- از میوه های فصل مثل انواع مرکبات که غنی از ویتامین   C هستند روزانه برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده کنید. یک عدد پرتقال و یا دو عدد نارنگی متوسط ویتامین  C مورد نیاز روزانه را تامین می کند .

۱۱-  برای پیشگیری از کرونا در کنار هر وعده غذایی از سالاد و یا سبزی خوردن استفاده کنید.

۱۲- اگر به دلیل مشکلات گوارشی قادر به مصرف سبزیجات به صورت خام نیستید، آنها را به شکل بخارپزمصرف کنید.

۱۳-  افراد بالای ۱۲ سال برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، ماهانه یک مکمل ویتامین دی ۵۰ هزار واحدی مصرف کنند.

۱۴-  در کودکان ۲ تا ۱۲ سال، مصرف هر دوماه یک عدد مکمل ۵۰ هزارواحدی ویتامین D  به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از کرونا کمک می کند.

۱۵- در دوران همه گیری کرونا از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر استفاده کنید.

۱۶- غذاهای چرب و پرنمک با تضعیف سیستم ایمنی بدن شانس ابتلا به کرونا را افزایش می دهند.

۱۷- مصرف زیاد مواد قندی و شیرین با تحریک سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به کرونا را بیشتر می کنند.

۱۸- به جای استفاده از نوشابه های گازدار ، آب میوه های صنعتی که قند افزوده دارند و نوشیدنی های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند و عرقیات خانگی کم شیرین استفاده کنید.

۱۹- از سبزی ها و صیفی جات فصلی مثل شلغم ، کدو حلوایی ، انواع کلم و،گل کلم و هویج که سرشار از ویتامین A و c هستند ، استفاده کنید.

۲۰- مصرف سس های چرب که معمولا نمک و شکر زیادی هم دارند را محدود کنید و سالاد خود را با چاشنی هایی مثل انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید.

۲۱- تا جایی که ممکن است، روزانه ماست ، پنیر و شیر کم چرب مصرف کنید.

۲۲-مصرف فست فودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند و موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند را محدود کنید. تا احتمال ابتلای شما به کرونا کمترشود.

۲۳- در دوران قرنطینه خانگی به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک )مانند آجیل و تخمه های نمکی( و شیرین )مانند انواع شیرینی، شکلات و بیسکویت و نوشیدنی های شیرین شده با قند(، از انواع میوه ها ی فصلی و تازه استفاده کنید.

۲۴- خود سرانه مکمل های ویتامین A  – روی و آهن مصرف نکنید و از سبزی ها و میوه هایی که به صورت طبیعی ،  دارای این ویتامین ها هستند، استفاده تمایید.

۲۵-حبوبات منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. بنابراین در وعده های غذایی اصلی روزانه از حبوبات استفاده کنید.

۲۶-خوردن یک نیاز حیاتی است، ولی خوردن مواد غذایی سالم یک هنر است.

۲۷- انواع نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی، آب نبات، شکلات، نوشیدنی های شیرین مثل شربت ها، انواع مربا و انواع شیرینی های خشک و تر حاوی مقادیر زیادی مواد قندی هستند. در مصرف آنها افراط نکنید.

۲۸- مصرف غذاهای پرچرب، پر نمک و شیرین خطر ابتلای شما به کرونا را افزایش می دهد.

۲۹- در حین خرید، به نشانگر های رنگی تغذیه ای مواد غذایی توجه کنید، چرا که به شما می گویند که در محصول مربوطه چقدر سدیم ( نمک)، قند و چربی وجود دارد.

۳۰- توجه به نشانگر رنگی تغذیه ای محصولات غذایی تضمین خریدی سالمتر و سیستم ایمنی قوی تر برای پیشگیری از کرونا است.

۳۱- احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است. مراقب وزنتان باشید.

۳۲-احتمال زنده ماندن افراد چاقی که مبتلا به کرونا می شوند پایین است پس به فکر کنترل وزن خود باشید.

۳۳- با کاهش مصرف قند و شکر و شیرینی از ابتلا به دیابت ، چاقی و کرونا پیشگیری کنید.

۳۴-چاقی = افزایش احتمال ابتلا به کرونا = خداحافظی با زندگی

۳۵- سعی کنید دو سوم بشقاب غذایتان را به سبزیجات و حبوبات اختصاص دهید.

۳۶-بجای نان های سفید از نان هایی که سبوس بیشتری دارند استفاده کنید.

۳۷- برای پیشگیری از اضافه وزن در دوران همه گیری کرونا، در خانه با کودکان خود بازی های پر تحرک انجام دهید.

۳۸-برای پیشگیری از چاقی کودکان ، میزان تماشای تلویزیون، کار و بازی کودکان با رایانه را محدود کنید.

۳۹-حبوبات و غلات ارزش پروتئینی بالایی دارند. بهتر است برنج را بیشتر به صورت مخلوط با حبوبات مثل باقلا پلو، عدس پلو، ماش پلو، لوبیا چشم بلبلی با پلو، و یا عدس یا ماش را با نان مصرف کنید تا پروتئینی با ارزش غذایی گوشت به بدنتان برسد.

۴۰- به مواد غذایی حاوی حبوبات ( عدسی، خوراک لوبیا و ….( چاشنی های حاوی ویتامین C مانند آب لیمو یا نارنج تازه اضافه کنید.

۴۱- با مصرف شیر غنی شده با ویتامین D بخشی از نیاز بدن به این ویتامین تامین می شود.

۴۲- در دوره همه گیری کرونا ، برای داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش در منزل، برنامه ریزی شخصی داشته باشید.

۴۳- برای تشویق کودکان و نوجوانان به تحرک بیشتر در ایام ماندن در منزل ، بطور دسته جمعی همراه اعضای خانواده ورزش کنید.

۴۴- کم آبی ریسک ابتلا به کرونا را افزایش می دهد، بنابراین روزی ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشید.

۴۵- هیچکدام از وعده های غذایی را حذف نکنید چرا که این اقدام سیستم ایمنی شما را تضعیف می کند.

۴۶- کمبود خواب باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می شود. خوابیدن به مدت هفت تا نه ساعت به صورت روزانه برای بزرگسالان توصیه می شود. کودکان بسته به سنشان به ۸ تا ۱۴ ساعت خواب نیاز دارند.

۴۷- از سیر، زنجبیل و پیاز هر روز در غذا های مصرفی استفاده کنید. این سه ماده غذایی تقویت کننده سیستم ایمنی هستند.

۴۸- تخم مرغ منبع بسیار مناسبی از پروتئین و مواد مغذی متنوع است. فقط توجه داشته باشید که بهتر است تخم مرغ را بجوشانید و بصورت آبپز کاملا سفت و پخته شده مصرف کنید و از نیم پز کردن، عسلی نمودن و یا نیمرو کردن آن بپرهیزید.

۴۹-از جوانه گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید. این جوانه ها سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین های گروه . B هستند که به تقویت سیستم ایمنی شما کمک می کنند.

۵۰- هیچ ماده غذایی به تنهایی نمیتواند معجزه کند. تحت تاثیر شایعات در مصرف برخی اقلام غذایی یا دمنوش ها افراط ننمایید. تنوع و تعادل را در برنامه غذایی خود رعایت کنید.

۵۱-مواد غذایی را از مراکز معتبر و تحت نظارت ارگان های بهداشتی تهیه نمایید.

۵۲- مواد غذایی خریداری شده را به شیوه سالم آماده و مصرف نمایید. از روش های بخار پز یا آبپز کردن بجای سرخ کردن استفاده نمایید.

۵۳-دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی –عروقی خطر ابتلا به کرونا را بیشتر می کنند. با رعایت رژیم غذایی صحیح در کنترل این بیماری ها بکوشید.

۵۴-برای پیشگیری از تحریک سیستم ایمنی بدن ، بجای روغن های حیوانی ، روغن دمبه که حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند، از روغن های مایع استاندارد و دارای مجوزهای بهداشتی و در حد متعادل استفاده کنید.

سلامت و تندرست باشید .

یک نظر

  • ~~ گفت:

    بد نبود ولی همه خودشون راه پیشگیری رو مید

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *