«ویژگیهای بسیج در قرآن کریم»
باسمهتعالی
«ویژگیهای بسیج در قرآن کریم»
حضرت امام خمینی (ره) درباره بسیج فرمودند:
بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پرثمری است که شکوفههای آن بوی بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق میدهد. به نظر میرسد که حضرت امام (ره) در بیان این ویژگیهای بسیج و تمثیل بسیج به شجره طیبه از آیات سوره ابراهیم الهام گرفتهاند.
در سوره ابراهیم میخوانیم:
أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللّهُ مَثَلًا کَلِمَهً طَیِّبَهً کَشَجَرهٍ طَیِّبَهٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاء – تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا وَیَضْرِبُ اللّهُ الأَمْثَالَ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ یَتَذَکَّرُونَ (ابراهیم – آیات ۲۴ و ۲۵)
برایناساس، مهمترین ویژگیهای بسیج و بسیجی عبارتاند از:
۱- کَشَجَرهٍ: موجودی است زنده، دارای رشد و نمو، پویا و فعال
۲- طَیِّبَهٍ: پاک و طیب بودن
۳- همانطور که درخت دارای ساقه و برگ است، بسیج نیز دارای تشکیلات و رده های مقاومت می باشند.
۴- اصل و ریشه بسیجی ثابت و دارای ایمان و اعتقادی راسخ است که طوفان و تندبادهای حوادث و بحران ها خللی بر عزم و اراده و حضور وی در صحنه ایجاد نمی کند.
۵- وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاء: بدین معنی که افق فکر بسیجی محدود به دنیای پست و کوچک نبوده، بلکه به بلندای آسمان است.
۶- کُلَّ حِینٍ: در آیه بدین معنی است که این درخت برای یک فصل و زمان خاصی نیست، بلکه بسیجی در هر زمان با طراوت و شادابی آماده حضور در صحنه است.
۷- بِإِذْنِ رَبِّهَا: اشاره به این دارد که بسیجی تبعیت پذیر و مصداق آیه شریفه یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللَّهَ وَأَطِیعُوا الرَّسُولَ وَأُولِی الْأَمْرِ مِنْکُمْ ( نسا- ۵۹) و آیه صِبْغَهَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَهً (بقره – ۱۳۸) است.
یعنی بسیجی کسی است که رنگ خدایی را پذیرفته است و لذا حضرت امام (ره) در وصف بسیجیان میفرماید: من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه میخورم و از خدا میخواهم که مرا با بسیجیان محشور گرداند.
۸- بسیجی نماد آیه وَلاتَهِنوا وَلا تَحزَنوا وَأَنتُمُ الأَعلَونَ إِن کُنتُم مُؤمِنینَ (آل عمران-۱۳۹) است. بر همین اساس، حضرت امام می فرمایند: آنچه برای اینجانب غرورانگیز و افتخارآفرین است، روحیه بزرگ و قلب سرشار از ایمان و اخلاص و روحیه شهادت طلبی این عزیزان (بسیجیان) که سربازان حقیقی ولی الله الاعظم ارواحنا فدا هستند، می باشد.
۹- بسیجی همیشه پیروز است؛ زیرا بر اساس آیات وَ إِنَّ جُنْدَنا لَهُمُ الْغالِبُونَ (صافات- ۱۷۳) و آیه أَلَا إِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (مجادله – ۲۲) پیروزی حزب الله وعده خداست .
۱۰- بر اساس آیه إِنَّ الَّذِینَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا فَلا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ ( احقاف – ۱۳۹ )بسیجی در راه اعتقادات و آرمان های خود استقامت و پایداری می ورزد و در راه مأموریت خود که همانا پاسداری از مرزهای اعتقادی نظام جمهوری اسلامی است هیچ ترس و واهمه ای به دل راه نمی دهد.
۱۱- بسیجی بر اساس آیه یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا خُذُوا حِذْرَکُمْ فَانْفِرُوا ثُبَاتٍ أَوِ انْفِرُوا جَمِیعًا ( نسا- ۷۱) در هر زمان و مکان آماده فداکاری و جهاد در راه خدا می باشد.
۱۲- بسیجی تابع ولایت است و هیچ گاه نه از ولایت عقب می ماند و نه از ولایت جلو می افتد. در این زمینه قرآن مجید می فرماید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُقَدِّمُوا بَیْنَ یَدَیِ اللَّهِ وَرَسُولِهِ (حجرات- ۱)
و در صلوات شعبانیه میخوانیم که اَلْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مارِقٌ وَالْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زاهِقٌ وَاللاّزِمُ لَهُمْ لاحِقٌ؛ کسانی که از ولایت جلو میزنند مارق و رها شده و کسانی که از ولایت عقب میمانند باطل هستند و راهیافتگان کسانی هستند که همراه و تابع ولایت باشند.
منبع: http://www.talabeyar.ir