« بی احترامی ممنوع »
باسمهتعالی
« بی احترامی ممنوع »
محمد بارونی
در قرآن کریم، کتاب هدایت گر انسانها واژهای به نام «شَعائِرَ اللَّهِ» آمده است.
در کلام خدای متعال و ائمه معصومین (ع) به مکانها، عبادتها و اعمالی که انسان را به یاد خدا میاندازد و عشق و شوق الهی در دلها زنده میکند، شعائر الله گفته میشود.
پس مکانهایی مثل خانه کعبه، مساجد، حرم مطهر امامان (ع) و… و عباداتی چون نماز جماعت، روزه، زکات، اذان، اقامه و… که نشانههایی برای یاد خداست، شعائر الله هستند.
خداوند متعال در آیه دوم سوره مائده مؤمنین را با بیان زیبایی مورد خطاب قرار میدهد و میفرماید:
یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تُحِلُّوا شَعائِرَ اللَّهِ .
ای مؤمنین، ای کسانی که به خدا و روز جزا ایمان دارید، حرمت شعائر خدا را نشکنید و نسبت به آنها بیاحترامی نکنید.
روزه یکی از شعائر الله است و از عباداتی که خدا آن را بر مؤمنین واجب کرده است و ترک عمدی آن نیز حرام است و شنیدن نام روزه هر انسان مسلمانی را به یاد خدا میاندازد.
چون این فریضه از شعائر الله است، پس هیچ مسلمانی نباید حرمت و قداست این واجب الهی را بشکند و بهجای روزهداری، تظاهر به روزهخواری کند، هرچند که عذری برای نگرفتن روزه داشته باشد.
لذا روزهخواری یا تظاهر به روزهخواری در شریعت اسلام ممنوع است.
آری، پروردگار مهربان از مؤمنان انتظار دارد با احترامگذاشتن به شعائر دین به وظیفه دینی خودشان عمل کنند و از شکستن حرمت و بیاحترامی به نشانههای دین بپرهیزند.
خداوند در پایان همین آیه میفرماید: کسانی که حرمت و احترام شعائر دین را میشکنند و به ترویج بدیها و رفتارهای ناپسند میپردازند و به ترویج منکرات کمک میکنند باید خود را برای عقاب و عذاب شدید روز قیامت آماده نمایند.
پس ای مؤمنین خودتان را حفظ کنید و نسبت به اجرای دستورات دین پایبند باشید (وَاتَّقُوا اللَّهَ) و بدانید آنانی که نسبت به انجام واجبات و ترک محرمات کوتاهی میکنند و به شعائر دین خدا دهنکجی مینمایند خداوند بهیقین عذاب شدیدی را برای اعمال کاری در امر دین انجام کار زشت و ناپسند آنان آماده خواهد کرد. (إِنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعِقَابِ)
خدایا ما را از رستگاران و مقربان درگاهت قرار بده.
«صلوات»