آثار و برکات تقوا (۴) – تقوا موجب صبر بر مشکلات و سختیهاست.
باسمهتعالی
آثار و برکات تقوا (۴)
« تقوا موجب صبر بر مشکلات و سختیهاست.»
وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مِنْ أَمْرِهِ یُسْراً
هر کسی تقواى الهى پیشه کند خداوند کار را بر او آسان میسازد. (طلاق -۴)
تقوا در لغت به معنای پرهیزکاری و در اصطلاح به معنای خود نگهداری در برابر گناه است .تقوا یعنی ترمز در برابر چراغقرمزها و توقف در برابر گناه و هر چیزی غیر خدا .
تقوا هم در دنیا و هم در آخرت آثار و برکات بیشماری را به همراه دارد و یکی از آثار و برکات آن غلبه بر مشکلات و سختیهاست.
بر اساس آیات قرآن کریم، تقوای الهی، به فرد پارسا توان و صبری میدهد که در برابر دشمنان خود را نمیبازد و در تنگنا قرار نمیگیرد؛ چراکه او با نور خداوندی مینگرد و با ایمانی که به وعدههای الهی دارد، در برابر مشکلات میایستد.
إنْ تَصْبروا وَ تَتَّقوا لَا یَضرُّکمْ کَیْدهمْ شَیْئا . (آلعمران -۱۲۰)
اگر (در برابرشان) استقامت و پرهیزگاری پیشه کنید، نقشههای (خائنانه) آنان، به شما زیانی نمیرساند.
صبر یعنی چه؟ صبر یعنی در میدان باقیماندن و از میدان بیرون نرفتن. بعضی از میدان میگریزند؛ بعضی نمیگریزند؛ اما بهتدریج از میدان کناره میگیرند؛ این خلاف صبر است. صبر یعنی پایداریکردن، استقامتکردن. صبر یعنی چشم دوختن به هدفهای دور.
مرحوم آیتالله بهاءالدینی نقل میکند:
اوایلی که حضرت امام (ره) انقلاب کردند من نگران امام بودم که نکند ایشان را اذیت کنند یا روحیه خودشان صدمه ببیند. من به دیدن ایشان رفتم؛ چون از جوانی با حاجآقا مصطفی خیلی رفیق بودم از وی حال امام پرسیدم. ایشان هم آدم شوخطبعی بودند، به بنده فرمودند: آقای بهاءالدینی! پدر من آنقدر آرامش دارد که پا در کفش آمریکا و شاه کرده، توپیده به همه، از هیچکسی هم نمیترسد.
گفت: آنقدر آرامش دارد که شب بعد از اینکه کارهایش را انجام میدهد، سرش را میگذارد به متکا، هنوز سرش به متکا نرسیده خوابش میبرد .
در روایتی حضرت علی (ع) میفرمایند: به تقوای الهی چنگ زنید که ریسمان آن دستگیرهای محکم دارد و پناهگاه آن مطمئن و دور از آسیب است.
خدایا! شیرینی ذکرت را به ما بچشان