«ستاره فروزان آسمان ولایت و کریمه اهل‌بیت»

باسمه‌تعالی

«ستاره فروزان آسمان ولایت و کریمه اهل‌بیت»

محمد بارونی

پیامبر اکرم (صلی‌الله علیه و آله) فرمودند: «من در روز قیامت، شفیع چهار گروه خواهم بود: کسی که فرزندانم را گرامی بدارد؛ کسی که نیازهایشان را برآورده سازد؛ کسی که برای رفع مشکلاتشان بکوشد؛ و کسی که با دل و زبان، دوستدارشان باشد»

حضرت فاطمه معصومه (سلام‌الله‌علیها)به‌عنوان یکی از بانوان برجسته خاندان رسالت، از مقام و ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردارند که ایشان را به الگویی ممتاز برای شیعیان تبدیل کرده است. برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

۱علم و دانش سرشار

روایتی گویا از جایگاه علمی ایشان نقل شده است: هنگامی که گروهی از شیعیان برای پرسش‌های خود به مدینه آمدند و امام کاظم (علیه‌السلام) را در سفر یافتند، ناامید شدند. در این هنگام، حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) پاسخ پرسش‌های آنان را نوشتند. وقتی کاروان به امام برخورد و پاسخ‌ها را نشان دادند، امام با لبخندی فرمودند: «فِدَاهَا أَبُوهَا!» (پدرش به فدایش باد!) 

این روایت، نشان‌دهنده احاطه ایشان بر علوم الهی است.

۲تجلیل توسط چهار امام معصوم (علیهم‌السلام)

حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) از سوی امامان بزرگی مانند امام صادق، امام کاظم، امام رضا و امام جواد (علیهم‌السلام) مورد ستایش قرار گرفته‌اند. حتی پیش از تولد ایشان، امام صادق (علیه‌السلام) به فضیلتشان اشاره فرمودند:

«قم، حرم ماست و به‌زودی بانویی از فرزندانم به نام فاطمه در آن دفن می‌شود. هرکس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می‌گردد.»

همچنین امام رضا (علیه‌السلام) فرمودند:

«هرکس او را بامعرفت زیارت کند، بهشت پاداش اوست.»

۳ولایت‌پذیری و حمایت از امامت

حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) همچون مادرشان حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) و عمه‌شان حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها)، پاسدار ولایت بودند. ایشان با هجرتی آگاهانه از مدینه به‌سوی ایران، در مسیر دفاع از امامت امام رضا (علیه‌السلام) گام نهادند و این مسئله، ایشان را به الگویی برای زنان ولایت‌مدار تبدیل کرده است.

۴مقام شفاعت گسترده

بر اساس روایات، پس از حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله‌علیها)، هیچ بانویی به‌اندازه حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) شفاعت‌کننده نخواهد بود. در زیارت‌نامه مأثوره ایشان می‌خوانیم:

«یَا فَاطِمَهُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّه» – ای فاطمه! در بهشت برای من شفاعت‌کن.

این عبارت نشان می‌دهد که ایشان حتی در بهشت نیز دارای مقام شفاعت هستند.

۵مهاجرت فی‌سبیل‌الله

حضرت معصومه (سلام‌الله‌علیها) در سال ۲۰۱ هجری، یک سال پس از تبعید امام رضا (علیه‌السلام) به مرو، به‌قصد دیدار ایشان، مدینه را ترک کردند. اما در مسیر، در ساوه مورد حمله مأموران عباسی قرار گرفتند و همراهانشان به شهادت رسیدند. ایشان پس از تحمل بیماری (و به روایتی، مسمومیت) به قم آمدند و پس از ۱۷ روز، در سن ۲۸ سالگی به لقاءالله پیوستند.

حضرت فاطمه معصومه (سلام‌الله‌علیها) عالمه‌ای ربانی، مهاجری فداکار و شفیع روز جزاست. زیارت ایشان در قم، پلی به ‌سوی بهشت است و زندگی‌شان، چراغ راه همه دلدادگان اهل‌بیتت علیهم‌السلام هست.

“سلام بر تو ای بانوی قم! سلام بر تو ای خواهر آفتاب! تا قیامت، قلم‌ها در توصیف تو عاجزند و زبان‌ها در ثنای تو لال… “

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *