در شبهای قدر از خدا چه حاجتی طلب کنیم؟
باسمهتعالی
در شبهای قدر از خدا چه حاجتی طلب کنیم؟
محمد بارونی
شب قدر، شب تشکر از خداست. زیرا خداوند در این شب عزیز بهترین و مهمترین نعمت خود را که همان قرآن کریم است بر بنده خوبش نازل کرد، تا وسیلهای مطمئن برای هدایت و راهنمایی همه انسانها در همه زمانها باشد.
در قرآن مجید یکی از معنایی که برای واژه قدر بکار رفته، تقدیر و سرنوشت است. در این شب عزیز است که خداوند بزرگ امور یک سال را تقدیر و اندازهگیری و مقدر مینماید. پس چقدر زیبا است که ما انسانها نیز با توسل به درگاه ربوبی از او بهترین تقدیرها و سرنوشتها برای خود و همهی مسلمانان را طلب نماییم.
در احادیث آمده است که شخصی از پیامبر (ص) سؤال کرد:
یا رسولالله اگر من شب قدر را درک کردم از خدا چه بخواهم؟
پیامبر (ص) فرمودند: از خدا عافیت بخواه.
عافیت چیست؟
لغتشناسان عافیت را دفاع خدا از بنده خود ترجمه کردهاند. پس با توجه به کلام نورانی پیامبر (ص) در شب قدر از خدا طلب عافیت کنیم. یعنی از خدا بخواهیم تا مدافع ما باشد. بخواهیم ما را تحت توجهات خودش قرار بدهد و همواره مواظب و مراقب ما باشد. البته ما هم باید رسم بندگی را بجا آوریم. همیشه و در همه حال او را حاضر و ناظر بر کار خود بدانیم. نسبت به انجام امور دینی مقید و پایبند باشیم و اگر چنین شد وعده خدا نیز محقق میشود. او از ما دفاع میکند، چون که خودش در قرآنش فرموده است که إِنَّ اللَّهَ یُدافِعُ عَنِ الَّذینَ آمَنوا … (حج – ۳۸)
آری اگر ایمان داشته باشیم. اگر فکرمان، ذکرمان و عملمان برای رضای او باشد، او نیز خیر و عافیت نصیب ما خواهد کرد و از سلامتی دین ما و دنیای ما و آخرت ما دفاع خواهد نمود.
پس در این شبهای عزیز، شب نزول قرآن و شبی که از هزار سال بهتر و برتر است، خدا را بخوانیم و از او بخواهیم که
«یا وَلِیَ العافیه أَسْأَلُکَ العافیهَ، عافیه الدین و الدّنیا و الآخِره.»
ای خدایی که مدافع بندگان خود هستی، ما هم از تو عافیت و سلامتی طلب میکنیم.
خدایا، دستمان را بگیر تا دین ما، دنیای ما و آخرت ما بهسلامتی و درستی سپری شود. پروردگارا، مواظب ما باش تا اندیشه ما، گفتار ما، و کردار ما فقط برای رضا و خشنودی خودت باشد. چرا که رضایت و خرسندی تو برتر و بالاتر است. «وَ رِضْوانٌ مِنَ اللَّهِ أَکْبَرُ.» (توبه – ۷۲)
التماس دعا
شب قدر، شب شناخت قدر خویش است! شبی است که باید شکواییه هجران را درنوردید و به امید وصل و دیدار، بیدار نشست و از جام طهور «سلام» تا مطلع «فجر» سرمست بود.
شبی که باید در عاشقی ثابتقدم بود. در طلب کوشید و بیدار ماند و دیدار جست و احیا گرفت و به نیایش پرداخت و به یاد روی محبوب عزیز، آن یار پنهان رخسار، با دردمندیهای عاشقانه نالید و دیدار اورا طلبید.
شبی است که شیاطین در بند اسارتند و آدمیان ایمن از آنهاست.
شب قدر، شب حضور روح و ملایک در محضر امام زمان (عج) است..
شبی است که در عرصه آن انسان، ره صد ساله را یک شبه طی می کند.
شبی که در آن خطاب میآید: کجایند جوانمردان شبخیز که در آرزوی دیدار، بیخواب و بی قرار بودهاند و در راه عشق شربت بلا نوشیدهاند، تا خستگی ایشان را مرهم گذاریم و اندر این شب قدر ایشان را با قدر و منزلت گردانیم؛ که امشب، شب نوازش بندگان است و وقت توبه گنهکاران..
در این شبهای عزیز ، از همگی شما عزیزان التماس دعا