«بسیج، شجره‌ی طیبه است.»

باسمه‌تعالی

«بسیج، شجره‌ی طیبه است

  محمد بارونی   

بسیج یکی از نهادهای انقلابی است که در ۵  آذر سال  ۵۸ به فرمان حضرت امام خمینی (ره) پایه گذاری شد. این نهاد مردمی از ابتدای تأسیس تاکنون منبع خیرات و برکات فراوانی بوده است. بسیجان در دوران هشت سال دفاع مقدس در کنار نیروهای ارتش و پاسدار خدمات ارزشمندی برای پاسداری از انقلاب اسلامی و ایران عزیز انجام داده اند، که نمود و نشان آن وجود شهدای گرانقدر، جانبازان عزیز ، آزادگان پر افتخار و ایثارگران دلاوری است که تا همیشه نامشان و یادشان زینت بخش هر محفل و مجلسی است و اکنون نیز در عرصه های گوناگون به خدمت رسانی مشغول می باشند.

حضرت امام خمینی (ره) که سخنانش الهام گرفته از کلام خدا بود، در پیامی که در آذرماه سال ۶۷ به مناسبت سالگرد بسیج صادرکردند، بسیج را از الطاف جلیله ی خداوند، شجره ی طیبه، مدرسه ی عشق، مکتب شاهدان و شهیدان، میقات پابرهنگان، معراج اندیشه ی پاک  اسلامی و لشکر خدا دانستند. وی فرمودند: بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پرثمرى است که شکوفه هاى آن بوى بهار وصل و طراوت یقین و حدیث عشق مى دهد.

خداوند متعال در کتاب هدایت “کلمه‌ی طیبه” را  به “شجره طیبه” تشبیه نموده است (کَلِمَهً طَیِّبَهً کَشَجَرَهٍ طَیِّبَهٍ–ابراهیم/ ۲۴) و حضرت امام خمینی (ره) هم در این پیام “بسیج ” را  “شجره طیبه” دانستند.

با توجه به آیات قرآن در سوره ابراهیم، شجره طیبه دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است.  شجره‌ی طیبه موجودی است رویا و پویا که سازنده دیگران و خویشتن است. این درخت پاک است، چون منظره‌اش پاکیزه، میوه‌اش پاکیزه، شکوفه و گل هایش پاکیزه، سایه‌اش پاکیزه، و نسیمی که از آن برمی‌خیزد نیز پاکیزه است. شجره طیبه دارای نظام حساب شده‌ای است که ریشه و شاخه دارد و هر کدام مأموریت و وظیفه‌ای دارند، اصل و ریشه این درخت ثابت و مستحکم است به‌طوری که طوفان‌ها و تندبادها نمی‌تواند آن را از جا برکند و توانائی آن را دارد که شاخه‌های سر به آسمان کشیده‌اش را در فضا در زیر نور آفتاب و در برابر هوای آزاد حفظ کند، (أَصلُها ثابِتٌ)شاخه‌های این درخت پاک، سینه هوا را شکافته و در آسمان است  (وَ فَرعُها فِی السَّماءِ) شجره‌ی طیبه، پربار است نه مثل درختانی که میوه و ثمری ندارند؛ بنابراین مولد هستند (تُؤتی أُکُلَها) اما نه در یک فصل، هر زمان که دست به‌سوی شاخه‌هایش دراز کنی محروم برنمی‌گردی  (کُلَّ حینٍ) میوه دادن او نیز بی‌حساب نیست؛ بلکه مشمول قوانین آفرینش است و طبق یک سنت الهی و به اذن پروردگارش این میوه را به همگان ارزانی می‌دارد. (بِإِذنِ رَبِّها)

مسلماً این ویژگی‌ها و برکات در کلمه توحید و در یک انسان موحد و بامعرفت و در یک برنامه سازنده و پاک پیدا می‌شود، چون اینها همه روینده و پوینده‌اند، و دارای ریشه‌های محکم و ثابت و شاخه‌های فراوان و سر به آسمان کشیده دارند و دور از آلودگی هستند، همگی نورپاش و پرثمرند و هر کس به کنار آنها بیاید و دست به شاخسار وجودشان دراز کند در هر زمان که باشد از میوه‌های لذیذ و معطر و نیروبخش آنان بهره می‌گیرد. برنامه‌های آنها از سر هوی‌وهوس نیست؛ بلکه همگی طبق فرمان پروردگار است.

این مردان بزرگ و باایمان، حیاتشان مایه برکت و مرگشان موجب حرکت است، سخنانشان، تاریخ پرافتخارشان و حتی قبرهای خاموششان همگی الهام‌بخش و سازنده و تربیت‌کننده است. ایمان آنها یک ایمان سطحی و شخصیت آنها یک شخصیت کاذب نیست، بلکه مانند شجره طیبه‌ای هستند که ریشه‌اش ثابت و شاخه‌هایش در آسمان قرار داشته است و از آنجا که هیچ‌کس بی‌نیاز از لطف خدا نیست، این مؤمنان راستین ثابت‌قدم با تکیه بر لطف خداوند در برابر هر گونه حادثه‌ای چون کوه استقامت می‌کنند و اگر لغزشگاهی بر سر راه آنها نمایان می‌شود، خداوند آنها را حفظ می‌کند.

قدرت‌های جهنمی و ظالمان سنگدل با انواع تهدیدها برای تسلیم کردن آنها تلاش می‌کنند، اما خدا آنها را ثابت‌قدم می‌دارد و جالب اینکه این حفظ و ثبات الهی سراسر زندگی آنها را در برمی‌گیرد و دامانشان از ننگ آلودگی‌ها مبرا خواهد بود، و در آخرت در نعمت‌های بی‌پایان خدا جاودان خواهند ماند.

آری این خصوصیات انسان‌های وارسته‌ای است که همانند شجره طیبه هستند و به همین جهت است که حضرت امام خمینی (ره) با آن مقام علمی و معنوی که در نزد پروردگار عالم دارد می‌فرماید: من همواره به خلوص و صفاى بسیجیان غبطه می‌خورم و از خدا می‌خواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند.

منبع: تفسیر نمونه – سوره ابراهیم – آیات ۲۴ و ۲۵  – آیت الله مکارم شیرازی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *