« وعده‌های راستین »

باسمه‌تعالی

« وعده‌های راستین »

محمد بارونی

قرآن کتابی است که از سوی خداوند رحمان و رحیم نازل شده است، آیات این کتاب برای دوست و دشمن مایه رحمت است، ولی برای اولیای خدا برکات و رحمت‌های ویژه‌ای دارد.

 قرآن کتابی است که رحمت الهی چون عطری دل‌انگیز و روح‌نواز، در لابه‌لای آیاتش نهفته است و کسانی که می‌خواهند راه سعادت را طی کنند، می‌توانند از تعلیمات آن الهام بگیرند.

این قرآن سراسر رحمت و برکت، نیکان و خوبان را مژده و بشارت می‌دهد و مجرمان و بدکاران را هشدار و تهدید می‌کند. (بشیراً و نذیراً)

در این کتاب الهی خداوند وعده‌هایی به انسان‌ها داده است از جمله می‌فرماید:

– خداوند به کسانی که ایمان آورده‌اند و کارهای شایسته انجام داده‌اند، وعده آمرزش و پاداش بزرگی داده است. مائده – ۹

– خداوند به مردان و زنان باایمان باغ‌هایی در بهشتی وعده داده است که نهرها از پای درختانش جاری است. توبه – ۷۲

– خداوند به کسانی که ایمان آورده‌اند و کارهای شایسته انجام داده‌اند، وعده داده که به‌یقین خلافت روی زمین به آنها داده خواهد شد. نور – ۵۵

– برای آنها که تقوای الهی پیشه کنند، غرفه‌هایی در بهشت است که بر فراز آن غرفه‌های دیگری ساخته شده است و از زیر آن نهرها جاری است، این وعده الهی است. زمر – ۲۰

– ای مردم! تقوای الهی را پیشه کنید و بترسید از روزی که نه پدری مجازات فرزندش را پذیرا می‌شود و نه فرزندی چیزی از مجازات پدرش را به عهده می‌گیرد، به‌یقین وعده الهی حق است. لقمان – ۳۳

– وعده خدا در رستاخیز نزدیک است، در آن زمان چشم‌های کافران از وحشت از حرکت بازمی‌ماند و می‌گویند: ای‌وای بر ما که از این امر در غفلت بودیم. انبیا – ۹۷

– خداوند به مردان و زنان منافق و کفار وعده آتش داده است. توبه – ۶۸

آری اینها وعده‌های خداست و وعده‌های خدا حق است.

در فرازی از زیارت آل یاسین می‌خوانیم که گواهی می‌دهم که مرگ حق هست، منکر و نکیر حق است، زنده شدن حق است، برانگیختن حق است، صراط حق است، مرصاد و کمینگاه است، میزان حق است، گردآوردن در محشر حق است، حساب حق است، بهشت و دوزخ حق است و وعده و تهدید حق است.

در سوره فاطر آیه ۵ می‌خوانیم: 

ای مردم! وعده خداوند حق است، مبادا زندگی دنیا شما را بفریبد و مبادا شیطان فریبکار شما را نسبت به کَرَم و عفو خدا فریب دهد و مغرور سازد.

بله همه می‌دانیم که وعده خدا حق است و هیچ‌کس در گفتار و وعده‌هایش از خداوند راست‌گوتر نیست، اما آنچه که سبب غفلت از وعده‌های بزرگ الهی می‌شود، می‌تواند دو عامل داشته باشد:

١- مظاهر و عوامل سرگرم‌کننده و فریبنده دنیا، جاه و جلال، مال و مقام و انواع شهوات و درخواست‌های نفس سرکش.

٢- مغرور شدن انسان به آمرزش و عفو و مهربانی بی‌انتهای پروردگار و خالق عالم.

شیطان رجیم این دشمن همیشگی انسان، سعی می‌کند از یک سو زرق‌وبرق این دنیا را در نظر انسان زیبا جلوه دهد و آن را کالایی نقد و پرجاذبه و دوست‌داشتنی و پر ارزش معرفی کند و از سوی دیگر هرگاه انسان بخواهد با یادآوری قیامت و تجسم دادگاه عظیم پروردگار، خودش را در برابر فریبندگی و جاذبه‌های شدید دنیا کنترل کند و تذکری به خواسته‌های ناروای خودش دهد، شیطان او را به عفو الهی و رحمت حضرت دوست، مغرور می‌سازد و انسان را به گناه و طغیان و سرکشی دعوت می‌کند و گاهی انسان از وسوسه‌های این رانده شده از درگاه الهی، اطاعت می‌کند، غافل از اینکه خداوند همان گونه که در موضع رحمت، ارحم‌الراحمین و مهربان‌ترین مهربانان است در موضع مجازات و کیفر اشدالمعاقبین و سخت‌گیرترین کیفر دهنده است.

لذا انسان باید همواره توجه داشته باشد که رحمت خدا نباید بهانه‌ای برای تشویق‌شدن به گناه باشد، همان گونه که خشم و غضب او نباید باعث یاس و نومیدی از درگاه پروردگار عالم باشد.

همه بندگان خدا باید با پیروی از این کتاب هدایت و چنگ‌زدن به نسخه‌های شفابخش آن و عمل به امرها و نهی‌ها و بایدها و نبایدهایی که اولین معلم انسان‌ها تعیین کرده است، زمینه رشد و تعالی خود را فراهم آورند تا از آینده و عاقبت خیری بهره‌مند شوند و بشارت‌های الهی به‌خصوص رضوان و خشنودی آن حضرت پروردگار نصیبشان می‌گردد.

و چقدر زیباست که همواره زمزمه کنیم و از خدا بخواهیم که «یا وَلِیَ العافیه أَسْأَلُکَ العافیهَ، عافیهَ الدّنیا و الآخِره»

برای آمدن امام عزیزمان دعا کنیم

«اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج»

صلـواتـ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *