« برندگان واقعی »

باسمه‌تعالی

« برندگان واقعی »

قرآن کتاب روشنگری است که در آن بایدها و نبایدهایی که مردم به‌خصوص ایمان‌آورندگان به دین خدا باید رعایت کنند آمده است و به‌یقین عمل به دستورات قرآنی سبب رشد و تعالی انسان و رسیدن به مقام قرب الهی و در نهایت رضوان و خشنودی حضرت حق و محبوب دل‌ها خواهد شد.

در این کتاب پر از اندرز از گروهی به نام «متقین» یا «پرهیزکاران» نام‌برده‌شده است، این گروه در پیشگاه حضرت دوست جایگاه ویژه‌ای دارند، لذا همه باید تلاش کنیم تا برای رضایت و خشنودی او و سعادت و خوشبختی خودمان، خود به این ویژگی‌ها آراسته نماییم.

پرهیزکاران چه کسانی هستند؟

 پرهیزکاران کسانی هستند که در هنگام توانگری و تنگدستی انفاق می‌کنند، خشم خود را فرومی‌برند و از خطای مردم چشم‌پوشی می‌کنند. (۱۳۴ آل‌عمران)

پرهیزکاران آنگاه که مرتکب عمل زشتی می‌شوند، و یا به خودشان ستم می‌کنند، به یاد خدا می‌افتند و برای بخشش گناهان از خدا طلب آمرزش می‌کنند و بر گناه خود اصرار نمی‌ورزند. (۱۳۵ عمران)

پرهیزکاران کسانی هستند که وقتی فرشتگان جانشان را می‌گیرند، از آلودگی‌های عملی و اخلاقی پاک و پاکیزه‌اند. (نحل ۳۲)

پرهیزکاران در نهان و پنهان، از خدای خود می‌ترسند و از قیامت بیمناک‌اند. (انبیا ۴۹)

این انسان‌های وارسته به سبب آراسته بودن به صفات نیکو و ارزشمندی که از قرآن آموخته‌اند موردتوجه پروردگارند:

خدا با آنان است. (بقره ۱۹۴)  و آنان را دوست دارد. (توبه ۴)
یارویاور آنان است (جاثیه ۱۹) و سرانجام نیکویی در انتظار آنان است. (هود ۴۹)

آری از آن جا که این انسان‌های وارسته و پارسا فقط برای رضایت پروردگار تلاش می‌کنند، لذا خداوند آنها را به حال خود رها نمی‌کند و برای پیروزشدن بر مشکلات راه نجاتی برای آنان فراهم می‌کند (طلاق ۲) و از جایی که گمان ندارند به آنان روزی می‌دهد (طلاق ۳) و انجام کار را برای آنان آسان می‌سازد (طلاق ۴) گناهانشان را می‌بخشد و… (طلاق ۵)

پارسایان در سرای جاویدان نیز از سفره گسترده و نعمت‌های بی‌نهایت الهی بهره‌مندند:

پرهیزگاران در میان باغ‌های بهشت و نعمت‌های فراوان جاى دارند و از آنچه پروردگارشان به آنها داده و آنان را از عذاب دوزخ نگاه‌داشته است شاد و مسرورند! (به آنها گفته مى‏ شود): گوارای وجودتان، بخورید و بیاشامید، اینها در برابر اعمالى است که انجام مى‏ دادید! این درحالی‌که بر تخت‌های صف‏ کشیده در کنار هم تکیه مى‏زنند و «حورالعین» را به همسرى آنها درمى ‏آوریم! (۱۷ تا ۲۰ سوره طور)

پرهیزگاران در جایگاه امنى قرار دارند، در میان باغ‌ها و چشمه‌ها، آنها لباس‌هایی از حریر نازک و ضخیم مى‏ پوشند و در مقابل یکدیگر مى‏ نشینند. این‌چنین‌اند بهشتیان و آنها را با «حورالعین» تزویج مى‏ کنیم! آنها در آنجا هر نوع میوه‏اى را بخواهند در اختیارشان قرار می‌گیرد، و در نهایت امنیت به سر مى‏ برند! هرگز مرگى جز همان مرگ اول (که در دنیا چشیده ‏اند) نخواهند چشید، و خداوند آنها را از عذاب دوزخ حفظ مى‏ کند. این فضل و بخششى است از سوى پروردگارت، این همان رستگارى بزرگ است!  (آیات ۵۱ تا ۵۷ سوره دخان)

مسلماً براى پرهیزگاران نجات و پیروزى بزرگى است، باغ‌هایی سرسبز، و انواع انگورها، و حوریانى بسیار جوان و هم‌سن‌وسال، و جام‌هایی لبریز و پیاپى (از شراب طهور). در آنجا نه سخن لغو و بیهوده ‏اى مى‏ شنوند و نه دروغى، این پاداشی است از سوى پروردگارت و عطیه ‏اى است کافى و به‌اندازه. (۳۱ تا ۳۶ سوره نباء)

خدایا توفیق اطاعت و ترک نافرمانی ات را نصیب ما بگردان

التماس دعا – محمد بارونی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *