« حضرت فاطمه زهرا (س) گوهر ناشناخته »

به نام خدا

«حضرت فاطمه زهرا (س) گوهر ناشناخته»

محمد بارونی

در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است که خداوند متعال روح حضرت فاطمه زهرا (س) را از نور عظمت خودش آفریده است. (خَلَقَهَا مِنْ نُورِ عَظَمَتِهِ)

از پیامبر گرامی اسلام (ص) آمده است که آن نطفه‌ای که مبدأ آفرینش جسمانی حضرت زهرا (س) است از میوه درخت طوبی در بهشت است.

-امام صادق (ع) می‌فرماید: برای حضرت فاطمه (س) نه نام است، فاطمه، صدیقه، مبارکه، طاهره، زکیه، رضیه، مرضیه، محدثه و زهرا. این اسامی نه زمینی هستند و نه آسمانی بلکه این اسامی نزد خداست. 

پیامبر عزیز اسلام می‌فرماید: فاطمه پاره‌ای از وجود من و قلب و روح من است (هِیَ بَضْعَهٌ مِنِّی وَ هِیَ قَلْبِی وَ رُوحِیَ). یعنی اگر فاطمه را از من بگیرند، من می‌مانم و یک بدن بی‌جان.

فاطمه محور و قلب عالم وجود است، آنجا که در حدیث شریف کساء می‌خوانیم « هُمْ فَاطِمَهُ وَ اَبُوهَا و بَعْلُهَا و بَنُوهَا  

حضرت فاطمه زهرا (س) معصوم است، اما نه عصمت یونس (ع)، نه عصمت یعقوب (ع)، نه عصمت یوسف (ع)، نه عصمت موسی (ع) و نه عصمت عیسی (ع)، بلکه عصمتی مافوق همه عصمت‌ها، عصمتی هم شأن و منزلت پیامبر خاتم، حضرت محمد مصطفی (ص).

حضرت فاطمه زهرا (س) بانویی است که خداوند به‌خاطر غضب او غضب می‌کند و برای رضای او راضی می‌شود. (یا فاطمهُ إنّ اللهَ یَغضِبُ لِغَضَبِکِ و یَرضى لِرضاکِ)

حضرت فاطمه زهرا (س) محور و مرکز خیرخواهی از درگاه خداست. امام دستور می‌دهد که اگر خواستید استخاره کنید، بگویید:  « اَللَّهُمَّ اِنِّی اَسئَلُکَ بِحَقِّ فاطِمَهَ وَ اَبیهَا وَ بَعلِهَا وَ بَنیهَا وَ سِرِّالمُستَودَعِ فِیهَا، » و بزرگان دین خواندن این دعا را در قنوت نماز توصیه کرده‌اند.

حضرت فاطمه زهرا (س) مرکز و محور داستان مباهله است. در جریان مباهله پیامبر (ص) در جلو و علی (ع) پشت سر و فاطمه زهرا (س) در وسط بود و این یعنی فاطمه برزخ بین نبوت و امامت و مرکز بین مقام وحی و مقام تفسیر وحی است.

حضرت فاطمه زهرا (س) بوی بهشت می‌دهد، بوی میوه درخت طوبی و به همین سبب است که پیامبر گرامی اسلام، حضرت صدیقه زهرا (س) را زیاد می‌بوسید، چون از او بوی بهشت استشمام می‌کرد. 

-حضرت فاطمه زهرا (س) راز معراج پیامبر اعظم (ص) است و معراج مقدمه‌ای است تا پیامبر را بالا ببرند و آن میوه بهشتی را به او بدهند، تا با آن میوه بهشتی گوهری چون فاطمه زهرا، در رحم پاک حضرت خدیجه کبری (س) تشکیل شود.

 – حضرت فاطمه زهرا (س) آنگاه که سر از خاک برمی‌دارد، هزاران فرشته درگاه الهی، با پرچم‌های تکبیر و تسبیح به استقبال او می‌آیند و چون در جایگاه خودش قرار می‌گیرد، جبرئیل می‌گوید: یا فاطمه! هرچه می‌خواهی طلب کن که اندازه ندارد! 

حضرت فاطمه زهرا (س) ورودش در روز محشر هم عجیب است، آنگاه که همه خلایق، از اولین تا آخرین در محشر جمع شده‌اند ندایی بلند می‌شود که (غُضُّوا أبصارَکُم) چشمانتان را بپوشید (وَ نَکِّسُوا رُءُوسَکُمْ) و سرهایتان را به زیر بیندازند (حَتَّى تَجُوزَ فَاطِمَه) تا این که فاطمه زهرا عبور کند! 

حضرت فاطمه زهرا (س) اولین فردی است که وارد بهشت می‌شود، چون فاطمه (س) عین پیامبر (ص) است و با پیامبر (ص) یکی است، یعنی ورود پیامبر (ص) و فاطمه (س) با هم است.

خدایا! روزبه‌روز پیوندمان را با خانواده پیامبر اسلام (ص) مستحکم‌تر کن و به ما توفیق بده تا از پویندگان راه فاطمه زهرا (س) و خانواده نبوت و امامت باشیم. 

آمین یا رب‌العالمین

منبع: کتاب درس‌نامه تخصصی معارف فاطمی/برگرفته از بیانات آیت‌الله‌العظمی وحید خراسانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *