« مطالعه هواپیمایی »
باسمهتعالی
» مطالعه هواپیمایی »
یکی از شرایط یادگیری و مطالعه تعیین حداقل و حداکثر زمان است. بدین منظور که برای اینکه یادگیری رخ بدهد نیاز به یک حداقل زمانی هست که اگر کمتر بشود یادگیری صورت نمیگیرد و همچنین اگر زمان مطالعه از یکزمان خاصی بیشتر شد باز هم یادگیری کُند خواهد شد. این روند مطالعه را با پرواز هواپیما مقایسه میکنیم تا بهتر جا بیفتد.
وقتی هواپیما میخواهد پرواز کند ابتدا کمکم اوج میگیرد و بهاصطلاح تیکآف میکند و بعد از اینکه به ارتفاع مطلوب رسید بهصورت افقی حرکت میکند و هنگامی هم که میخواهد فرود بیاید، کمکم ارتفاعش را کم میکند. ما هیچ هواپیمای عمود پروازی نداریم که مستقیماً پرواز کند یا اینکه عمودی فرود بیاید.
ذهن دانشآموز برای اینکه برای مطالعه آماده بشود و بهاصطلاح پرواز کند باید تمام افکار مزاحم و حواسپرتیها را روی زمین بگذارد بعد مطالعه را شروع کند. اگر دانشآموز یکدفعه بدون هیچ مقدمه کتابی را بردارد و مطالعه کند نمیتواند تمرکز کند.
هواپیما بیشترین سوخت را هنگام اوجگرفتن مصرف میکند. برای دانشآموز هم سختترین کار آمادهشدن و رفتن برای مطالعه است. و از طرف دیگر وقتی مطالعه تمام شد، دانشآموز نباید یکدفعه کتاب را ببندد و برود. برای مثال اگر دانشآموزی در هنگام مطالعه مادرش او را صدا زد و رفت مثل این میماند که هواپیما سقوط کند.
دانشآموز باید همانند هواپیما کمکم ارتفاعش را کم کند. جمعبندی کند، خودش را ارزیابی کندو بعد روی زمین بنشیند.
موفق و سربلند باشید