« به راستی حضرت امام خمینی (ره) از عباد الرحمن بود. »
باسمه تعالی
« به راستی حضرت امام خمینی (ره) از عباد الرحمن بود. »
” محمد بارونی “
قرآن که از سرچشمه مبارکی صادر شده است،در سوره فرقان آیات ۶۳ تا ۷۴ چندویژگی برای بندگان خاص خدا با عنوان ” عبادالرحمن” ذکر نموده است، که به طور خلاصه به آن اشاره می شود :
۱- متواضع و بی تکبرند .
“بندگان خاص خداوند رحمان کسانى هستند که با آرامش و بى تکبر بر روى زمین راه مى روند.”
آنان متواضعند و تواضع کلید ایمان و نشانه بندگی خداست و این رفتار پسندیده به اندازه ای در وجودشان نفوذ کرده است، که در راه رفتن آنان نیز آشکار شده است .
۲-صبور و بردبارند.
” آنان هنگامى که جاهلان آنها را مورد خطاب قرار مى دهند و به جهل و جدال و سخنان زشت مى پردازند در پاسخ آنها سلام مى گویند.”
سلامی که نشانه ی بی اعتنایی و توام با بزرگواری است و از ناتوانی ناشی نمی شود . سلامی که برای پایان دادن به سخنان نارواست و این سلام نشانه ی حلم و بردباری است .
۳-شب زنده دارند.
” آنان شبانگاه براى پروردگارشان سجده و قیام مى کنند. “
آن هنگام که بسیاری از مردم در خواب هستند،اینان به ذکر و قیام و سجود خدا می پردازند و قلب و جان خود را با یاد و نام او روشن می سازند .
۴-از مجازات الهی ترسناکند .
” آنان پیوسته می گویند: پروردگارا ، عذاب جهنم را از ما بر طرف گردان که عذابش سخت و شدید و پر دوام است. ”
این بندگان با این که تا پاسی از شب به ذکر و مناجات با خدای خود می پردازند و به انجام واجبات و ترک محرمات پایبندند، اما در دلشان نگرانند که نکند مسوولیت بندگی را به خوبی ادا نکرده باشند .
۵-از افراط و تفریط بیزارند.
” آنان به هنگام انفاق نه اسراف مى کنند و نه سختگیرى ، بلکه در میان این دو ، اعتدال را رعایت مى کنند. “
این بندگان خدا از هر گونه افراط و تفریط در همه ی امور به خصوص در مساله انفاق، اعتدال را رعایت می کنند. به گونه ای می بخشند که هم بعداً خود محتاج نشوند و هم در به بذل و بخشش به دیگران سختگیری به خود نکنند .
۶-فقط خدا را می خوانند.
” آنان معبود دیگرى را با خداوند نمى خوانند. “
این بندگان خدا، در زندگی فردی و اجتماعی همواره از انوار الهی بهره می برند و تنها به خدای یکتا و قدرت او توجه می کنند و برای موفقیت و حرکت در مسیر رشد و تکامل فقط از او استمداد و یاری می طلبند .
۷-از ظلم و تجاوز به دیگران پرهیز می کنند .
” آنان هرگز انسانى را که خداوند خونش را حرام شمرده، جز به حق، بـه قتل نمى رسانند.”
بندگان خاص خدا،دست شان به خون هیچ بی گناهی آلوده نمی شود و به جسم و جان انسان ها احترام می گذارند، مگر شرایطی پیش آید که سبب صدور مجوز برای ریختن خون کسی گردد.
۸-از بی عفتی و آلودگی بدورند.
” دامان عفتشان هرگز آلوده نمى شود . “
آنها بر سر دو راهى کفر و ایمان، ایمان را انتخاب مى کنند، و بر سر دو راهى پاکى و آلودگى، پاکى را، آنها با تلاش و کوشش محیطى خالى از هرگونـه شرک و ناامنى و بى عفتى و ناپاکى برای خود فراهم مى سازند.
۹-به حقوق دیگران احترام می گذارند.
” آنان هرگز شهادت به باطل نمى دهند. “
این بندگان خدا هیچگاه شهادت به دروغ نمی دهند و در مجالس باطل حاضر نمی شوند،چرا که شهادت به دروغ و یا شرکت در مجالس گناه، مقدمه آلودگی قلب و روح می گردد .
۱۰-در زندگی هدف مثبت دارند.
” آنان هنگامى که با لغو و بیهودگى برخورد کنند، بزرگوارانه از کنار آن مى گذرند. ”
اینان در زندگى همیشه هدف معقول و سازنده اى را تعقیب مى کنند، و از بیهوده گرایان و بیهوده کاران متنفرند، و آن چنان بزرگوارند که هرگز محیط هاى آلوده در آنان اثر نمى گذارد و رنگ نمى پذیرند.
۱۱-چشمی بینا و گوشی شنوا دارند.
“آنان هر گاه آیات پروردگارشان به آنها یادآورى شود کر و کور روى آن نمى افتند. “
این بندگان خاص خدا ، هنگامی که آیات خدا بر آنان عرضه می شود، در آن می اندیشند تا به عمق آن برسند و منظور و مقصود آیه را درک کنند و برای عمل کردن به آیات الهی با آگاهی گام بردارند، نه همچون منافقان از روی شک و تردید .
۱۲-به تربیت فرزند و خانواده خود توجه دارند .
” آنان پیوسته مى گویند: پروردگارا از همسران و فرزندان ما کسانى قرار ده که مایه روشنى چشم ما گردد. “
چنین افرادى آنچه در توان دارند در تربیت فرزندان و همسران و آشنائى آنها به اصول و فروع اسلام و راه هاى حق و عدالت فروگذار نمى کنند و در آنجا که دستشان نمى رسد دسـت به دامن لطف پروردگار مى زنند و دعا مى کنند.
۱۳-الگو و اسوه ای برای جامعه انسانی هستند .
” آنها کسانى هستند که مى گویند: پروردگارا ما را امام و پیشواى پرهیزگاران قرار بده. “
آنها هرگز به این قانع نیستند که خود راه حق را بسپرند، بلکه همتشان آن چنان والا است که مى خواهند امام و پیشواى جمعیت مؤمنان باشند و دیگران را نیز به این راه دعوت کنند. آنها سرمشق هائى براى پرهیزگاران محسوب مى شوند.آنها به چراغ هاى راهنمائى در دریاها و صحراها مى مانند که گم گشتگان را به سوى خود فرا مى خوانند و از فرو غلتیدن در گرداب و افتادن در پرتگاه ها رهائى مى بخشند.
آری به راستی که حضرت امام خمینی (ره) از ” عباد الرحمن ” بود. هنگامی که سیره ی حضرت امام قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران را مرور می کنیم ، می بینیم که وی تمام ویژگی هایی که در قرآن برای ” عبادالرحمن ” آمده است ، مالک است .
او متواضع ، صبور و اهل شب زنداری بود، از مجازات های الهی ترسناک بود، از افراط و تفریط به دور بود ، فقط به قدرت الهی تکیه داشت، اهل ظلم و ستم و بی عفتی نبود، به حقوق انسان ها احترام می گذاشت، از بیهوده گرایان و بیهوده کاران متنفر بود، در مسایل قرآنی اندیشمند بود، و به تربیت فرزندان و خانواده خود و دیگران حساس بود.
او دارای چنین صفاتی بود،که الگویی برای مومنان و آزادگان گردید و به حق رهبری ملت بزرگ ایران و همه ی آزادگان دنیا به او سپرده شد.
یادش بخیر و راهش مستدام باد
منبع : تفسیر نمونه آیت الله مکارم شیرازی – ذیل سوره فرقان