« بهترین عمل در کلام بهترین انسان »

باسمه تعالی

« بهترین عمل در کلام بهترین انسان »

محمد بارونی

روزی از روزها و در آخرین روزهای ماه شعبان، پیامبرگرامی اسلام چون همیشه با بیانی شیوا و کلامی زیبا برای دوستان خود سخن می گفت. یاران نیز همه گوش بودند و چشم به دهان رهبرعزیزشان دوخته بودند تا از سخنان او بهره ها ببرند.

پیامبر اسلام (ص) فرمودند:

ای مردم! ماه رمضان با برکت و رحمت و مغفرت به سوی شما روی آورده است. بدانید که رمضان بهترین ماه، شب هایش بهترین شب ، روزهایش بهترین روز و ساعت هایش بهترین ساعت است و شما در این ماه به میهمانی خدا دعوت شده اید ….

ای مردم! در این ماه با نیت های خالص و دل های پاک از پروردگار خود بخواهید تا به شما توفیق روزه داری و خواندن کلام الهی( قرآن ) عنایت بفرماید …..

ای مردم! به نیازمندان انفاق نمایید، به بزرگ ترها احترام بگذارید، به کوچک ترها با مهربانی رفتار کنید، پیوندتان را با اقوام و خویشان محکم کنید، زبان خود را از گناه نگاه دارید، چشم های خود را از حرام بپوشانید، گوش هایتان را از آنجه نادرست است محافظت کنید، به یتیمان ترحم کنید و به سوی خدا بازگردید و توبه نمایید …

ای مردم! اخلاق نیکوی شما مجوز عبورشما از پل صراط، و کم کردن کار زیردستان سبب آسان شدن حسابرسی شما، و احترام به یتیمان موجب اکرم شما در روز حساب خواهد شد …

ای مردم! بریدن و دوری از خویشان باعث قطع رحمت خدا ، و اقامه نماز مستحبی سبب دوری از آتش قیامت و فرستادن صلوات موجب سنگینی پاداش شما در روز حساب خواهد شد …

ای مردم! …

امیرالمومنین علی(ع) برخواست و پرسید: ای رسول خدا بهترین اعمال در این ماه مبارک چیست؟

پیامبر اعظم(ص) فرمود: ای ابالحسن بهترین عمل در این ماه ورع و پرهیز از محرمات الهی است .

ورع یعنی چه؟

در تعریف ورع گفته اند که ورع یا پرهیزگاری و پارسایی حالتی درونی است که به نگهداری کامل نفس و ترس از لغزش منجر می شود. ورع مقامی بالاتر و والاتر از مقام تقوا دارد، چرا که ورع انسان را از شبهات و حتی کارهای حلالی که ممکن است به گناه منجر شود، باز می دارد.

حضرت امام خمینی(ره) ورع را به نگهداری کامل، حفظ نفس و هراسان بودن از لغزش ها و یا سخت گرفتن بر نفس برای بزرگداشت حق تعریف کرده اند. 

ورع سبب حفظ دین، تثبیت ایمان، همراهی و کمک به اهل بیت(ع)، حفظ انسان از محرمات و گناهان و دستیابی به والاترین نوع عبادت و رسیدن به برترین درجه یقین می گردد.

آری رمضان، ماه مبارکی است، ماه تمرین و تثبیت خوبی ها، ماه رشد و تعالی ارزش های درونی، ماه نگهداری همه اعضا و جوارح از بدی ها و زشتی ها، ماه نیک اندیشی و نیک گفتاری و نیک رفتاری، ماه گرفتن درجات والای معنوی از خوان نعمت های بیکران الهی، ماه انس با پروردگار مهربان، ماه ….  و ماه نشستن بر سفره پروردگار عالمیان .

آنگاه پیامبر گریست، امام علی(ع) سوال کردند: ای فرستاده خدا، چه چیزی سبب گریه شما شد؟

پیامبر(ص) فرمودند: ای علی گریه ام برای آن است که در ماه رمضان اتفاقی برای تو رخ می دهد، گویا می بینم که تو نماز می خوانی و بدترین خلق عالم، ضربتی بر جلو سر تو می زند که ریش تو به خون سرت آغشته می شود.

حضرت علی(ع) سوال می پرسند: آیا در آن روز دین من سالم است؟

پیامبر اسلام(ص) فرمودند: بلی دین تو سالم است. ای علی کسی که تو را بکشد مرا کشته است و کسی که دشمن تو باشد، دشمن من است و … برای اینکه تو به منزله شخص منی، روح تو از روح من و سرشت تو از سرشت من است و …

خداوندا! به حق پیامبراعظمت و جانشین امتش، به همه ما توفیق ده تا بتوانیم از برنامه های انسان ساز این ماه مبارک استفاده کامل ببریم و به مقام والای ورع و پارسایی دست یابیم و تا پایان زندگی در راه رضایت و خشنودیت گام برداریم که رضایت و خشنودی تو بهترین پیروزی و موفقیت است .

آمین یا رب العالمین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *